În urmă cu o săptămână, a fost semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, iar lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie.
Noua clădire va cuprinde 2 săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. În cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.
Istoria tratării copiilor cu arsuri grave la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București se întinde însă pe parcursul a peste 20 de ani. Invitat în studioul Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medical”, prof. dr. Dan Mircea Enescu a vorbit despre eforturile pe care le-a făcut alături de echipa sa pentru a alina suferința copiilor cu arsuri. „Din secția aceea când am plecat de la câteva camere. Ne-am făcut rost de condiții și instrumente și circuite. Dacă ești disciplinat poți să-ți faci orice îți propui. Gândiți-vă că în anii 2000 noi aveam mortalitate zero pentru acest tip de pacienți” a explicat prof. dr. Dan Mircea Enescu.
Cât despre proiectul Centrului de Mari Arși, medicul a explicat că: Nu este o surpriză ce se întâmplă. Am lucrat pentru fiecare bucățică a acelui loc, să fie performant. Este un spațiu care corespunde nevoilor noastre. Sunt 12 doctori pregătiți care lucrează la capacitate maximă, acolo va fi un spital de vârf, ca acelea care sunt în Occident”.
Valoarea investiției este de 56 milioane de euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială. Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni.