Cercetătorii au stabilit cât timp este necesar să facem mișcare pentru a preveni diabetul de tip 2

Activitățile fizice regulate ne pot ajuta să reducem riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 74%. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință din cadrul Universității Sidney, Australia.

Cercetarea specialiștilor australieni a arătat că este nevoie de cel mult o oră de mișcare în fiecare zi pentru a reduce riscul de apariție al diabetului de tip 2 cu până la 74%. Această concluzie a fost trasă după ce mai multe persoane care prezentau risc de a dezvolta această afecțiune au fost incluse în acest studiu și le-a fost recomandată mișcarea.

Specialiștii au analizat datele după fiecare oră de mișcare efectuată de către participanții la studiu și au ajuns la concluzia că aceste persoane, deși puteau oricând să dezvolte diabetul de tip 2, au reușit însă să întârzie apariția bolii.

„Este evident că moștenirea genetică joacă un rol important în apariția acestei boli, dar ceea ce am reușit să descoperim ne face să credem că o putem controla și preveni” a precizat Melody Ding, autor principal al studiului și profesor asociat la Universitatea din Sydney.

Studiul a fost realizat pe 59.325 de adulți, incluși în Biobank, o bază de date de cercetare biomedicală, care găzduiește informații anonime, genetice, despre stilul de viață și despre sănătate a jumătate de milion de oameni din Marea Britanie.

Participanții au purtat instrumente de urmărire a activității la încheietura mâinii la începutul studiului și au fost monitorizați timp de până la șapte ani.

Categorii: Breaking Medika, Stil de viață, Știri, Studii/Cercetări
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea