O nouă generație de dispozitive utilizate pentru montarea protezelor, dezvoltată de o instituție a statului român

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Microtehnologii a reușit să beneficieze de fonduri pentru a dezvolta o nouă generație de dispozitive implantabile pentru proteze.

Acest proiect inițiat de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Microtehnologii vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități, cărora le va îmbunătăți vizibil viața. De asemenea, cei care l-au inițiat speră să schimbe paradigma în ceea ce privește acordarea îngrijirilor medicale acestor persoane.

Proiectul se numește „NerveReparck” și în cadrul său va fi dezvoltată o nouă generație de lectrozi implantabili bidirecționali, ce au rolul de a conecta sistemul nervos uman cu dispozitive externe mecatronice, precum exoscheletele și exoprotezele.

„Proiectul NerveRepack a fost creat pentru a răspunde unei nevoi stringente de a sprijini persoanele cu leziuni severe ale nervilor care le afectează membrul superior sau inferior. Aceste persoane suferă amputaţii sau paralizii, iar abilităţile lor de a se mişca, de a lucra, de a se îngriji sunt grav diminuate sau pierdute„, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Microtehnologii.

În cadrul acestui proiect sunt 27 de parteneri din diferite state europene, printre care se numără Universitatea Politehnică București, precum și UMF „Carol Davila” București.

Categorii: Breaking Medika, Stil de viață, Știri, Studii/Cercetări
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea