Cum va arăta blocul de 12 etaje din curtea Spitalului Militar

Megaproiectul construirii unui bloc nou, cu 12 etaje, în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, începe să capete contur. Extinderea și modernizarea unității medicale, prin crearea unui corp dedicat exclusiv secțiilor care tratează pacienții cu afecțiuni acute, este un pariu al actualei conduceri. 

Cătălina Jingoiu

Investiția constituie obiectivul central al celui de-al doilea mandat al comandantului Spitalului Militar, gen. mr. conf. univ. Dr. Florentina Ioniță-Radu: ”Medicina evoluează, circuitele medicale sunt altele, trebuie să ne raportăm la ceea ce se întâmplă acum în medicină…Nu cred că un spital public trebuie să fie în urma unuia privat, inclusiv când vorbim despre infrastructură și condiții de cazare.” 

Directorul SUUMC ”Dr. Carol Davila” a declarat, la emisiunea ”Jurnal de viață” de la Medika Tv, că s-a consultat cu colegii și cu conducerea Ministerului Apărării Naționale și a avut în vedere două soluții: dezvoltarea de noi spații medicale pe actuala locație sau construirea noului spital, pe un alt amplasament. În final, s-a optat pentru cea dintâi variantă pentru că terenul pe care Spitalul Militar l-a primit prin act de donație de la regele Ferdinand este amplasat strategic având o foarte bună adresabilitate.

Clădirea care se va construi în curtea SUUMC pe locul unei clădiri deteriorate care urmează să fie demolată, va avea 12 etaje. Noul bloc va fi interconectat cu clădirea cea mai înaltă existentă deja în interiorul ansamblului de la Spitalul Militar Central. Conform caietului de sarcini care a stat la baza licitației pentru elaborarea studiului de pre-fezabilitate și a studiului de fezabilitate, ambele câștigate de un consorțiu de firme străine, noua clădire va găzdui o unitate de primire urgențe cu departament de imagistică și sală de operație politraumă. Dotările vor face din această unitate cea mai mdoernă secție UPU din țară. Blocul operator al noului pavilion va avea 30 de săli de operații cu circuitele și dotările corespunzătoare. Tot în clădirea cu 12 etaje vor funcționa secțiile ATI și cele chirurgicale de mare importanță, respectiv neorochirurgie, ortopedie, chirurgie plastică (în cadrul căreia vor fi prevăzute 5 paturi pentru marii arși), ginecologie și urologie. De mare impact va fi amenajarea unei secții de recuperare medicală destinată, în special, militarilor români răniți în teatrele de operații. În aceeași clădire vor fi relocate morga și laboratorul de anatomie patologică și se va înființa o bancă de țesuturi și organe. 

Calendarul construirii noului corp din compoonența Spitalului Universitar de Urgență militar este unul strâns. Studiile de pre-fezabilitate și de fezabilitate urmează să fie gata în februarie anul viitor, iar proiectul tehnic, 6 luni mai târziu. Între timp, este așteptată o Hotărâre de Guvern care să constituie baza legală a investiției publice. Conducerea unității medicale speră că primele lucrări la noua construcție cu destinaței medicală vor începe la sfârșitul anului 2020. 

Categorii: Breaking Medika
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea