Diabetul de tip 2 determină creșterea nivelului de zahăr din sânge al unei persoane. Semnele timpurii includ sete crescută, urinare frecventă și oboseală.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune comună. Peste 37 de milioane de oameni din Statele Unite au diabet, iar 90-95% dintre aceștia au diabet de tip 2. Boala se poate instala treptat, iar simptomele pot fi moderate în stadiile incipiente. Din această cauză, multe persoane nu își dau seama că au această afecțiune.
Iată care sunt semnele și simptomele timpurii ale diabetului de tip 2:
Urinare frecventă
Atunci când nivelurile de zahăr din sânge sunt ridicate, rinichii încearcă să elimine excesul de zahăr prin filtrarea acestuia din sânge. Aceasta poate duce la nevoia unei persoane de a urina mai des, în special noaptea.
Sete crescută
Urinarea frecventă necesară pentru eliminarea excesului de zahăr din sânge poate determina pierderea suplimentară de apă din organism. În timp, aceasta poate cauza deshidratare și poate face o persoană să se simtă mai însetată decât de obicei.
Foame frecventă
Persoanele cu diabet adesea nu obțin suficientă energie din alimente. Sistemul digestiv descompune alimentele într-un zahăr simplu numit glucoză, pe care organismul îl utilizează ca sursă de combustibil. La persoanele cu diabet, nu suficientă glucoză trece din sânge în celulele organismului.
Ca rezultat, persoanele cu diabet de tip 2 se simt adesea înfometate în mod constant, indiferent cât de recent au mâncat.
Oboseală
Diabetul de tip 2 poate afecta nivelurile de energie ale unei persoane și le poate determina să se simtă obosite.
Oboseala provocată de diabet apare din cauza unei cantități insuficiente de zahăr care trece din sânge în celulele organismului.
Vedere neclară
Un exces de zahăr în sânge poate deteriora vasele de sânge mici din ochi, ceea ce poate cauza vedere neclară. Aceasta se poate întâmpla într-un singur ochi sau în ambii ochi.
Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot, de asemenea, duce la umflarea cristalinului ochiului. Aceasta poate cauza vedere neclară, dar se va îmbunătăți atunci când nivelurile de zahăr din sânge scad.
Dacă o persoană cu diabet nu primește tratament, deteriorarea acestor vase de sânge poate deveni mai severă, iar pierderea vederii permanente poate apărea în cele din urmă.
Vindecarea lentă a tăieturilor și rănilor
Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot deteriora nervii și vasele de sânge ale organismului, ceea ce poate afecta circulația sângelui. Ca rezultat, chiar și tăieturile și rănile mici pot dura săptămâni sau luni să se vindece. Vindecarea lentă a rănilor crește, de asemenea, riscul de infecție.
Furnicături, amorțeală sau durere în mâini sau picioare
Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot afecta circulația sângelui și pot deteriora nervii. La persoanele cu diabet de tip 2, aceasta poate duce la durere sau senzație de furnicături sau amorțeală în mâini și picioare.
Această condiție este cunoscută sub numele de neuropatie. Aceasta poate înrăutăți în timp și poate duce la complicații mai grave dacă o persoană nu primește tratament pentru diabetul său.