Oricât le-ai mânca, tot ți se face foame. Alimentele care amplifică pofta de mâncare și sporesc kilogramele

Oamenii de știință au analizat o serie de alimente pe care oamenii le consumă frecvent, în speranța că ar putea să-și potolească foamea. Concluziile specialiștilor sunt că oricât am consuma aceste produse, foamea nu dispare, ci crește tot mai mult.

Preferăm să mâncăm o gogoașă dulce, un croissant delicios și chiar iaurit degresat atunci când ne este foarte foame, în speranța că ne putem simți sătuli și ne putem contina activitățile de la birou. În realitate nue ste chiar așa. „Este posibil ca unele alimente care conțin mai multă proteină, fibre și apă să te ajute să te simți mai sătul, iar acestea ar putea ajuta în controlul apetitului, în timp ce alimentele bogate în grăsimi și care pot fi consumate rapid, de obicei, nu declanșează hormonii de sațietate care ne opresc să mâncăm” spune Dr. Duane Mellor, expert în nutriție.

Iată și câteva alimente pe care le mâncăm pe fugă, în speranța că ne-ar putea scăpa de foame, dar care, în realitate, ne înfometează mai tare:

Croissantele

Ai putea fi surprins să afli că simplul croissant este cu adevărat dezamăgitor când vine vorba de a te face să îți dorești mai mult. Acest desert originar din Austria (și nu din Franța!) obține un scor modest în ceea ce privește indicele de sațietate. Dr. Mellor spune: „Deoarece are un conținut ridicat de grăsimi și conține și multe calorii, le poți mânca rapid, astfel încât să nu declanșeze hormonii care te fac să te simți sătul.” Astfel, este recomandat să renunți la croissant și să optezi în schimb pentru un ou fiert în stil poșetă pe pâine integrală.

Iaurtul degresat

Iarutul degresat nu este o alegere bună când vine vorba de a ține foamea la distanță într-un moment aglomerat al zilei. Mai mult, sortimentele degresate conțin adesea îndulcitori capabili să crească nivelul de zahăr din sânge. Dacă vrei o gustare satisfăcătoare, ar trebui să încerci de fapt iaurtul integral cu un strop generos de granola, fructe proaspete și nuci. Dr. Mellor a adăugat: „Un iaurt bogat în proteine te poate ajuta să te simți sătul”.

Gogoșile

Gogoșile sunt bogate în zahăr și grăsimi, vin la pachet cu multe calorii și nu au beneficii nutriționale. „Acestea sunt bogate în zahăr și grăsimi și, atât în cazul șoarecilor, cât și în cazul oamenilor, se pare că ating un punct dulce, astfel încât să nu putem spune ușor dacă am mâncat suficient, așa că consumăm în exces” adaugă dr. Mellor.

Brioșele

Oricât de gustoase ar fi, știm cu toții că brioșele nu vor fi niciodată cea mai nutritivă alegere pentru începutul zilei. Mai ales atunci când descoperi că nu există o diferență mare între a gusta o brioșă sau o felie de tort! Sunt pline de făină albă rafinată, zahăr și grăsimi, o modalitate perfectă de a aduna calorii fără a-ți potoli foamea.

Cerealele cu îndulcitori artificiali

Experții ne spun mereu să evităm aceste alimente de bază pentru micul dejun deoarece sunt pline de zahăr. Dar chiar și cele care sunt create pentru a avea un impact minim asupra zahărului din sânge pot afecta nivelul acestuia. Dr. Mellor explică faptul că: „probabil că este mai bine să îndulcești cerealele cu fructe proaspete, deoarece acestea adaugă mai mult volum și te ajută să te simți sătul”.

Suc de fructe

Nivelurile de zahăr din sânge sunt în creștere datorită conținutului ridicat de zahăr din sucul de fructe. Băutura conține și o cantitate mică de fibre, ceea ce înseamnă că este ușor de digerat, dar acest lucru poate duce la o scădere dramatică a energiei, făcându-te să mănânci mai mult.

Orez alb

Arma secretă pentru a te simți sătul este fibra, iar orezul are multă. Contează însă să alegi tipul de orez potrivit pentru cantitatea de fibre necesare. Experții explică faptul că orezul alb nu este o alegere bună, pentru că are ca efect creșterea nivelului de zahăr din sânge. Iar acest lucru te face să devii mult mai flământ. „În cazul orezului basmati, amidonul este mai greu de digerat, astfel încât acesta te poate face să te simți sătul mai mult timp decât un tip de orez mai ușor de digerat, cum ar fi orezul lipicios” a mai spus dr. Mellor.

SURSA

Categorii: Breaking Medika, Sfatul specialistului, Stil de viață, Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea