Dieta MIND, cel mai popular regim alimentar în toată lumea. Protejază creierul și previne apariția diabetului 

Combinație între dieta mediteraneană și dieta DASH ( Dietary Approaches to Stop Hypertension), o dietă alimentară ajută la îmbunătățirea sănătății minții. Astfel, cei care au creat-o au denumit-o dieta MIND.

Dieta MIND a fost realizată în cadrul Universității Rush Medical Center, cu scopul de dezvolta un regim alimentar optim de îmbunătățire a funcției cognitive, astfel încât să se prevină boala Alzheimer.

Dieta este alcătuită din alimente bogate în acizi grași omega-3, antioxidanți și minerale care ajută buna funcționare a creierului.

Principiile dietei MIND

Principiul fundamental al dietei MIND este consumul de alimente sănătoase pentru creier, precum fructele, legumele sau cerealele integrale sau uleiul de măsline.

Odată începută această dietă, este important să se renunțe la alimentele nesănătoase, precum produsele de patiserie, zahărul sau grăsimile saturate. Specialiștii care au conceput-o recomandă următorul regim alimentar:

3+ porții pe zi de cereale integrale
1+ porții pe zi de legume (altele decât cu frunze verzi)
6+ porții pe săptămână de legume cu frunze verzi
5+ porții pe săptămână de nuci
4+ mese pe săptămână cu fasole
2+ porții pe săptămână de fructe de pădure
2+ mese pe săptămână cu carne de pasăre
1+ mese pe săptămână cu pește.

Mai mult, din meniul dietei MIND nu trebuie să lipsească legumele verzi, precum spanacul sau varza, cunoscute pentru rolul pe care îl au în reducerea declinului cognitiv.

Un aliat puternic al sănătății creierului sunt, de asemenea, considerate și fructele de pădure, bogate în antioxidanți și flavonoide.

Pe lângă beneficiul pentru creier, dieta MIND poate constitui un avantaj și pentru persoanele care vor să dea jos kilogramele în plus. Alimentele incluse în această dietă controlează apetitul și mențin o greutate sănătoasă. Mai mult, dieta MIND poate reduce riscul de diabet sau boli cardiovasculare

SURSA

 

Categorii: Breaking Medika, Stil de viață, Știri, Studii/Cercetări
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea