Alertă pentru vaperi. Care este mai periculoasă aromă? Indiciu: una dintre cele mai populare!

Vapingul pare să fi venit ca o salvare pentru fumătorii care nu pot renunța la nesănătosul obicei, dar se pare că nici sportul acesta nu este deloc atât de inofensiv precum pare. Într-adevăr, vapingul îți oferă posibilitatea să încerci diferite arome, fără a inhala nicotina și alte substanțe nocive rezultate prin arderea tutunului, dar există totuși un semnal de alarmă tras de specialiști: soluția cu mentol sau aromă de mentă pentru țigările electronice este otrăvitoare.

„Mulți oameni, în special tinerii, presupun în mod eronat că vaparea este sigură, dar chiar și amestecurile de vaping fără nicotină conțin mulți compuși care pot deteriora plămânii. ”, a avertizat profesorul Kambez Benam, de la Universitatea din Pittsburgh School of Medicine.

O echipă de cercetători de la Duke University School of Medicine a analizat mai multe tipuri de lichid pentru țigările electronice și a constatat că unii producători folosesc agenți sintetici în produsele lor. Spre exemplu, agenți WS-3 si WS-23 au fost depistați în lichidele cu mentă în cantități mult mai mari decât cele considerate sigure de OMS. Din 25 de tipuri de lichid pentru țigări electronice, 24 conțineau WS-3, un agent cu efect de răcorire sintetic. Acesta a fost depistat și în alte arome fructate, de bomboane sau dulcege, foarte populare în special printre persoanele tinere care utilizează dispozitive de vaping.

„Măsurătorile și calculele noastre demonstrează că utilizatorii de țigări electronice inhalează WS-3 și WS-23 la niveluri cu potențial de otrăvire”, au anunțat reprezentanții echipei care a efectuat testele de laborator. Aceste substanțe pot fi chiar mortale, pentru că pot ajunge în sânge și duc la otrăvirea celulelor. WS-3 și WS-23 sunt considerate sigure ca aditivi alimentari, însă sunt foarte periculoase atunci când sunt inhalate.

Așadar, trecerea la țigări electronice poate fi o alternativă mai bună și mai sigură pentru cineva care încearcă să renunțe la fumat produse obișnuite din tutun, dar este important să cunoaștem și riscurile acestora, înainte de a le folosi.

 

 

Categorii: Breaking Medika, Știri, Studii/Cercetări
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea