Cum alegem corect legumele pentru meniuri sănătoase în sezonul rece

Legumele sunt recomandarea tuturor nutriționiștilor atunci când vine vorba despre o alimentație sănătoasă. În sezonul rece este puțin mai complicat să facem rost de legume proaspete. O alternativă sunt cele congelate însă trebuie să acordăm o deosebită atenție când alegem aceste produse alimentare.

Alegerea legumelor congelate este foarte importantă, pentru că ele trebuie să își păstreze proprietățile pe care le au atunci când sunt proaspete. De aceea, recomandarea nutriționiștilor este de a citi foarte bine eticheta înainte de a cumpăra legume congelate.

Este de evitat cumpărarea legumelor congeltate care conțin sodiu, diverși conservanți sau un adaos suplimentar de gărsimi.

În ceea ce privește prepararea legumelor congelate, acestea pot fi gătite la grătar, la abur sau cu ajutorul aparatului air fryer. De asemenea, aceste produse pot fi preparat la cuptor sau în tigaie. Este de evitat prăjirea lor în baie de ulei, pentru că este dăunătoare sănătății.

Categorii: Stil de viață, Știri
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea