Zeci de copii, din România, sunt victime ale agresiunilor sexuale. Reacția ministrului Familiei, Gabriela Firea: „Mă cutremură aceste cifre!”


Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a dat publicității date sumbre cu privire la agresiunile sexuale la care sunt supuși copiii. Zilnic, potrivit cifrelor oficiale, un minor din România este agresat sexual sau violat.

Având în vedere statisticile cutremurătoare, ministrul Familiei, Gabriela Firea a avut o reacție publică față de această situație dramatică. „Mă cutremură aceste cifre și le dau exemplu tocmai pentru a înțelege cu toții cât de grav este acest fenomen și de ce nu trebuie încurajată în vreun fel sexualitatea minorilor. Fac un apel către toate persoanele care sunt martore la infracțiuni asupra minorilor să anunțe acest lucru! Datele înregistrate până la finalul lunii mai de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, sunt grave: 6 băieți şi 74 de fetițe au fost violați, 5 copii au fost hărțuiți sexual, 57 de minori au fost agresați și alți 17 copii au fost corupți sexual. Un alt fenomen îngrijorător este actul sexual cu un minor, 93 de cazuri fiind depistate în aceste cinci luni” a precizat Gabriela Firea, într-un mesaj postat pe rețele de socializare.

Ministrul a mai atras atenția cu privire la faptul că infracțiunile de agresiune sexuală asupra minorilor sunt cel mai puțin raportate organelor judiciare, în țara noastră. „Violența sexuală este una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului și în mod paradoxal, una dintre infracțiunile cel mai puțin raportate și condamnate în România. Din păcate, percepția publică asupra violenței sexuale îndreptate împotriva fetelor minore, în special în unele comunități rurale, nu le ajută pe victime, ci din contră” susține Gabriela Firea.

Pentru persoanele care devin, din nefericire, victime ale unor abuzatori, ministerul gestionează prin ANES o rețea națională de centre regionale de criză, deschise în 10 spitale de urgență. Centrele sunt pentru toate victimele, fără discriminare, iar serviciile sunt gratuite. Sunt spații în care victima poate resimți siguranță, protecție și este consiliată.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Ți-ar putea plăcea