Cum ne protejăm de polenul ambroziei. Sfaturile medicului Tudor Ciuhodaru


Alergiile ne dau bătăi de cap tot timpul anului. Specifice sezonului cald sunt alergiile provocate de polenul ambroziei. Medicul Tudor Ciuhodaru ne învață cum să ne protejăm de efectele acestui alergen puternic.

Durerile de cap, nasul înfundat, ochii înroșiți sau stările de somnolență sunt doar câteva dintre simptomele pe care le manifestă persoanele alergice la polenul de ambrozie. Medicul Tudor Ciuhodaru ne învață cum să ne protejăm de efectele pe care le are asupra organismului nostru polenul de ambrozie. „ Până când noțiunile de prim ajutor vor fi predate în toate școlile din România e bine de știut că există câteva soluții ce vă pot feri de expunerea la alergeni şi pot împiedica dezvoltarea unor forme clinice severe. Nu aerisiţi şi evitaţi ieşirea în aer liber pentru a face sport atunci când poluarea e intensă sau cantitatea de polen e mare, mai ales la primele ore ale dimineții. Protejaţi pielea, faţa, ochii utilizând articole vestimentare care acoperă o suprafaţă cât mai mare – pentru a evita contactul cu particulele de polen. Faceţi efortul de a îndepărta praful de pe stradă atunci când aţi ajuns acasă. Scuturaţi hainele şi periaţi încălțămintea, faceţi un duş pentru îndepărtarea acestuia de pe piele şi schimbaţi hainele de stradă cu o ţinută de interior” explică medicul Tudor Ciuhodaru.

Estimările oficiale arată că peste 6 milioane de persoane sunt alergice la polenul de amborzie. Ambrozia este o plantă sălbatică (buruiană), ce crește, în special, în zona de câmpie, la marginea orașelor, zonele neamenajate din vecinătatea terenurilor virane, grădini și parcuri neîngrijite, dar sși culturi de floarea soarelui și cereale.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea