Cum încearcă Ministerului Sănătății să rezolve criza de medici din afara centrelor universitare

Prezent la Călărași, într-o vizită de lucru, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a vorbit public despre strategia pe care o are în vedere pentru a acoperi criza de medici din afara centrelor universitare. Un prim pas vizează unitățile medicale aflate în orașele mici, din jurul Bucureștiului.

Proiectul pilot aflat pe masa de lucru a Ministerului Sănătății vizează o colaborare între instituție și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală, astfel încât medicii rezidenți să fie încurajați să profeseze și în spitalele din afara Bucureștiului. „Împreună cu rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București căutăm să găsim un proiect de încurajare a medicilor rezidenți de a veni și în alte spitale județene sau în alte spitale din zona Bucureștiului sau apropiate de București, să găsim o soluție astfel încât tinerii medici să vadă că pot avea o evoluție profesională de bună calitate, un confort profesional” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Totodată, acesta a reamintit despre intențiile pe care Ministerul Sănătății le are cu privire la permanentizarea contractelor de muncă ale personalului din domeniul medical, angajat în spitale ca urmare a pandemiei de COVID-19. Datele oficiale arată că în spitalele românești sunt angajați aproximativ 65.000 de medici.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea