Evoluția tehnologiei și-a pus amprenta asupra întregii noastre vieți. Trebuie însă precizat că progresul tehnologic ne este și dăunător. O mulțime de probleme din sfera psiho-emoțională sunt generate de confortul pe care tehnologia ni-l oferă.
Petrecem prea mult timp în fața calculatorului sau a telefonului mobil. Suntem captați de aceste ecrane și refuzăm categoric să intrăm în legătură cu cei din jurul nostru,. Toate aceste comportamente declanșează o problemă a omului modern: anxietatea. „Atunci când vorbim despre anxietate, toată lumea trebuie să înțeleagă că este vorba despre o stare de panică. Tehnologia a luat avânt, avem multe ore de muncă, față de generațiile anterioare. Lipsa timpului pentru relaxare stă la baza cazurilor tot mai dese de anxietate. Cauza este că nu se mai respectă regula celor 3 de 8 de pe vremuri, când aveam 8 ore de somn, 8 ore de școală și 8 ore de odihnă activă în care trebuia să ne recreem.” a explicat psihologul Lorena Diaconescu, la Medika TV.
Putem să scăpăm de frici și de senzația de panică dacă vom renunța la obiceiurile nesănătoase din prezent și ne vom adapta unui stil de viață din care să excludem, pe cât posibil, expunerea la stres. „Erau niște reguli sănătoase pentru toată lumea înainte. Acum ritmul s-a schimbat dramatic, toată lumea muncește câte 10 ore, nu mai este valorizat timpul pentru vacanță. Sunt multe aspecte care duc la un stres suplimentar. Anxietatea presupune o stare de teamă, pe care o putem alunga dacă ne vom simți mult mai relaxați, mai conectați cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru.” a mai spus psihologul Lorena Diaconescu.