Expunerea prelungită la soare, pe timpul verii, poate să ne afecteze serios sănătatea. Medicii susțin că există chiar și risc de deces, dacă nu luăm măsurile de protecție corespunzătoare.
Cea mai mare problemă medicală generată de expunerea prelungită la temperaturile ridicate de afară o reprezintă epuizarea termică. Medicii explică acest fenomen prin incapacitatea corpului de a evacua căldura acumulată în organism.
„Epuizarea termică este cea mai riscantă pentru că netratată poate duce la șoc termic și deces. Când afară este foarte cald, metodele prin care corpul evacuează căldura din organism sunt depășite. În acest context organismul începe să se supraîncălzească. Este ca o butelie pusă la foc continuu care stă să explodeze”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, în direct la Medika TV.
Pentru a putea scăpa de efectele epuizării termice trebuie să-i cunoaștem simptomele.
„Simptomele: vedem semne de epuizare, organismul transpiră excesiv, pielea devine acea piele de găină, apar variații ale tensiunii arteriale. Cele mai grave simptome sunt cele neurologie, pentru că apare oboseala, apoi amețelile, se poate ajunge până la comă”, a mai spus dr. Tudor Ciuhodaru, la Medika TV.