Ne-am obișnuit să facem toate lucrurile cu o viteză fantastică, încât și atunci când mâncăm ritmul este unul alert. Medicii ne atrag atenția că acest obicei ne poate îmbolnăvi stomacul.
Masticația joacă un rol important în procesul de digestie, însă ea trebuie făcută într-un ritm lent, fără factori care să o perturbe. În caz contrar, riscăm să avem probleme cu stomacul, cea mai comună dintre ele fiind balonarea. Medicii susțin că este eronat să spunem că anumite alimente ne provoacă balonarea. Această problemă este determinată de modul eronat în care ne alimentăm.
„Pur și simplu masticația e pe fugă, dar și înghițitul este pe fugă. Acea senzație de balonare nu este dată de alimente, ci de modul în care s-a realizat alimentația. Hrana nu a fost înghițită corect. Respectăm mesele ca alimentele să ne respecte pe noi,” a precizat dr. Elena Păcuraru, medic primar boli interne, în direct la Medika TV.
Mai mult decât atât, în timpul alimentației este important să nu mâncăm toate alimentele la o singură masă. Hrana diversificată înseamnă să consumăm diferite tipuri de alimente în momente diferite ale zilei.
„Trebuie să facem mesele nu foarte diversificate. La finalul zilei trebuie să fie o zi cu alimentație diversificată”, a mai spus dr. Elena Păcuraru, la Medika TV.