45 de centre de vaccinare și-au sistat activitatea temporar, iar alte 300 funcționează cu program redus

Pentru a putea forma echipe mobile care să imunizeze populația din mediul rural, autoritățile din România au luat mai multe măsuri care vizează centrele de vaccinare. Astfel, în timp ce unele funcționează cu program redus, altele și-au suspendat temporar activitatea.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare anti-COVID-19 a suspendat activitatea în 45 de centre de vaccinare, iar alte 300 dintre ele funcționează cu program redus. Decizia a fost anunțată public de col. dr. Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, și are drept scop formarea de echipe mobile care să asigure o mai bună imunizare în mediul rural.

O prioritate a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare o reprezintă evaluarea permanentă a eficienţei centrelor de vaccinare, astfel încât să menţinem un echilibru corect, onest, între investiţiile materiale, resursele umane şi ritmul de vaccinare. Tocmai de aceea, în acest moment, din datele centralizate din ziua precedentă în ceea ce priveşte activitatea centrelor de vaccinare, vă pot spune că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea. Alte 136 de fluxuri de vaccinare şi-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt în continuare active. Sunt centre de vaccinare care aveau mai multe fluxuri active şi s-a redus practic fluxul din acele centre, pentru a putea permite desprinderea de echipe mobile care să asigure vaccinarea în localităţile din rural”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

La nivel național, au fost înființate peste 600 de centre de vaccinare.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea