Implicat în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, în decembrie 2019, medicul Mircea Beuran a fost demis din funcțiile pe care le deținea în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Judecătorii Tribunalului Ilfov au stabilit însă ca unitatea medicală să-l reintegreze în toate funcțiile pe care le deținea înainte de concediere și să-i plătească salarii compensatorii. Deși sentința nu este definitivă, ea are caracter executoriu și de aceea trebuie pusă de îndată în aplicare.
În urma scandalului public iscat în jurul pacientei care a luat foc pe masa de operație, medicul Mircea Beuran a fost demis de către Spitalul de Urgență Floreasca. Acesta a contestat decizia la Tribunalul Ilfov, instanță care s-a pronunțat în acest caz pe data de 10 iunie. Sentința a fost deja atacată cu apel, însă până la judecarea apelului, prin caracterul său executoriu, decizia trebuie pusă în aplicare.
Medicul Mircea Beuran a comentat sentința favorabilă pe care a primit-o de la judecătorii ilfoveni, în direct la Medika TV:
„În afară de faptul că este executorie pentru oprirea salariilor, dar este menționată și începerea activității și începerii funcțiilor pe care le am la spital. Totodată, în modul în care fiecare etapă de judecată se face, dă dreptul ca partea opozantă să aibă dreptul al un apel. Și lucrul acesta s-a întâmplat la Tribunalul Ilfov și aștept la începutul lunii iulie să primesc o decizie definitivă. N-a fost o perioadă comodă, ar trebui să mă adaptez unor situații care deveniseră rutină ca activitate, din punct de vedere al activității medicale, imediat cum am avut posibilitatea m-am angajat într-un spital privat unde îmi desfășor activitatea după regulile acestui spital.
În ceea ce privește activitatea mea de cadru didactic, am primit din partea UMF București dreptul de a-mi exercita calitatea de profesor și de șef de disciplină la catedra de Chirurgie de la Spitalul Floreasca, unde coordonez activitatea catedrei, particip la o seamă de activități de îndrumare a doctoranzilor, la participarea de comisii de evaluare. Sunt activități cu rezidenții. Particip ca membru în comisii de specialitate de primariat care s-au format. A treia parte a activității mele este legată de activitatea mea în cadrul Academiei de Științe Medicale, acolo am poziția de vicepreședinte executiv, poziția aceasta am început s-o exercit prin faptul că președintele instituției a decedat anul trecut în martie și am reluat pe fondul pandemiei o serie de activități, îngreunate de situația epidemiologică”, a spus dr. Mircea Beuran la Medika TV.
Problemele cu instanțele de judecată ale medicului Mircea Beuran nu se opresc doar la tragedia din sala de operație. Anul trecut, medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de luare de mită. Beuran este acuzat că ar fi primit de la un medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Cazul se judecă la Tribunalul București.