Apneea în somn, de la sforăit la un posibil AVC (VIDEO)

O problemă medicală pe care o tratăm cu indiferență, este cât se poate de serioasă. Primul semnal, ignorat de foarte mulți dintre noi, este sforăitul. Al doilea, și mai grav, este oprirea respirației în timpul somnului. Specialiștii susțin că dacă ne confruntăm cu apnee în somn, trebuie neapărat să le cerem ajutorul. Apneea în somn poate fi cauza de producere a unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

Există numeroși factori care pot genera apneea în somn, precum obezitatea, ereditatea sau bolile de inimă. Principalele simptome ale apneei sunt somnolența pe parcursul zilei, durerile de cap matinale, respirația pe gură sau creșterea în greutate. Cum putem să identificăm faptul că suferim de apnee în somn și că avem nevoie de un specialist aflăm din videoclipul care însoțește această știre. Explicațiile vin de la medicul specialist Ioan Bulescu, medic ORL, cu competențe în somnologie.

Apneea în somn poate produce numeroase complicații, afectând inima, vasele de sânge sau sistemul nervos. De asemenea, această afecțiune poate produce dezechilibre hormonale, disfuncție erectilă, anxietate și chiar depresie.

În funcție de forma de apnee descoperită, ușoară, moderată sau severă, medicul specialist va prescrie un anumit tip de terapie. Pacienții cu forme ușoare, de cele mai multe ori, sunt sfătuiți să-și schimbe stilul de viață, să facă mai multă mișcare și să piardă din greutate. Celor cu forme moderate sau severe li se prescrie utilizarea terapiei CPAP ( Continuous Positive Airway Pressure). CPAP este un dispozitiv medical care furnizează o presiune continuă de oxigen în căile aeriene. Practic, aerul introdus în căile aeriene le deschide, asigurând o respirație normală pe tot timpul nopții.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea