Medicii din Timișoara au avut un aliat puternic în lupta cu pandemia de COVID-19: comunitatea locală. Astfel, cu sprijinul comunității, specialiștii au putut să ofere tratament tuturor bolnavilor. Bătălia cu virusul încă nu s-a terminat.
Cu ajutorul comunității locale, în spitalele unde au fost tratați pacienții de COVID-19 s-au putut achiziționa echipamente medicale, dar și materiale sanitare de protecție.
„A fost o deschidere a comunității din toată zona de vest. Nu a constat doar în hrană și echipamente de protecție, au fost și în echipamente medicale de generație nouă și de înaltă tehnică, aparatură ATI, aparatul pentru plămân artificial, monitoare de ATI, au fost și aparate RT-PCR, pe care le-am primit cu sprijinul comunității. Ele rămân în spital, ele au nevoie de echipamente suplimentare pentru a fi utilizate în continuare”, a precizat la Medika TV dr. Voichița Lăzureanu, medic primar boli infecțioase la Timișoara.
Lupta cu pandemia încă nu s-a terminat, iar medicii au nevoie în continuare de sprijin, mai ales din punct de vedere financiar, pentru a putea pune în funcțiune resursele pe care le-au primit.
„Dacă nu mai avem sprijinul primăriei, și nu-l mai avem din păcate, pentru că și aici s-au terminat fondurile, Universitatea ne ajută în măsura în care se poate și fondurile pot fi utilizate în acest scop. Dar cel puțin ca ajutor colegial, ca sprijin cu ceea ce se poate lucra, este o deschidere extraordinară, dar o să asistăm în continuare la partea cea mai puțin plăcută, în sensul în care avem aparate, dar nu avem kituri, nu avem echipamente, nu avem materiale, toate produsele necesare pentru a le menține în funcționalitate și pentru a le putea utiliza la adevărata lor valoare și în sprijinul pacienților”, a mai spus dr. Voichița Lăzureanu, la Medika TV.