Institutul Clinic Fundeni, unitate cu tradiţie de peste 50 de ani

Institutul Clinic Fundeni, unitate sanitară cu o tradiţie de peste 50 de ani, dispune de o elită profesională, condiţii decente de internare şi o dotare corespunzătoare, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu.

În această unitate sanitară se tratează patologii dificile din sfera ficatului, urologiei, hematologiei, gastroenterologiei şi oncologiei.

Managerul instituţiei, dr. Carmen Orban, a subliniat că anul acesta Zilele Ştiinţifice ale Institutului au ca deviză ‘Iubeşte viaţa’.

‘Zi de zi în cadrul unităţii noastre salvăm vieţi. Din acest motiv îi îndemnăm pe toţi să iubească viaţa. Avem medici de renume care muncesc zi şi noapte şi oricând este nevoie pentru a îmbunătăţi viaţa pacienţilor’ a subliniat managerul instituţiei.

Dr. Carmen Orban a afirmat că a fost realizată dotarea cu aparatură de înaltă performanţă a Institutului, reabilitarea blocului operator de la urologie şi transplant renal, lărgirea departamentului de transplant medular, reamenajarea şi igienizarea subsolului. În ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică a fost achiziţionat un aparat performant pentru determinarea profilului genic al cancerului bronhopulmonar, software de dezvoltare pentru sistemul bioinformatic al laboratorului de genomică şi altele.

Între proiectele aflate în curs se află reabilitarea secţiei Pediatrie, împreună cu Ministerul Dezvoltării, achiziţionarea de RMN, mamograf, echipamente medicale pentru dotarea sălilor de chirurgie deschisă şi endourologiei şi sistem 3D pentru chirurgia ficatului, a arătat dr. Carmen Orban.

La rândul său dr. Alina Tănase, director medical, a prezentat un bilanţ al instituţiei. Astfel, până în luna septembrie 2012 numărul pacienţilor transplantaţi a fost de 58 hepatici, 43 renal şi 50 medular şi au fost realizate 132 de operaţii prin chirurgie robotică. Durata medie de spitalizare a fost de şapte zile, iar mortalitatea de 1,19%.

Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Transplant Hepatic, a evidenţiat personalităţile de marcă pe ‘umerii cărora’ s-a dezvoltat institutul: Voinea Marinescu, Teodor Burghele, Dan Setlacek, Gh. Goldiş, Şerban Georgescu şi mulţi alţii.

‘Încercăm să ne adaptăm la cerinţele contemporane, la schimbările foarte rapide, pentru a realiza un act medical performant şi de calitate în sprijinul pacienţilor’, a punctat Popescu.

Prof. dr. Ionel Sinescu, şeful Centrului de Transplant Renal şi Urologie, a reliefat importanţa pregătirii specialiştilor în universitate, dar şi la patul bolnavilor şi a accentuat necesitatea cooperării în domeniul cercetării cu unităţi din afara ţării.

În cadrul unităţii se efectuează zilnic intervenţii medicale dificile de transplant hepatic, de insule pancreatice, transplant renal sau medular şi se desfăşoară importante proiecte de cercetare medicală.

Toate specialităţile clinice asigură tratament ultraspecializat, preluând mai mult de 75% dintre pacienţii cu domiciliul în alte judeţe şi peste 20% de transferuri din alte spitale din Bucureşti.

Cu prilejul manifestărilor au fost acordate diplome de excelenţă din partea pacienţilor şi a conducerii institutului.

Categorii: Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea