Efectele pandemiei: peste 100 de milioane de oameni, aruncați în sărăcie

Un raport al Organizației Internaționale a Muncii (OIM) arată o situație îngrijorătoare cuy privire la efectele pandemiei. Raportul arată că din momentul declarării pandemiei până în prezent, adică în decurs de aproape un an și jumătate, peste 100 de milioane de muncitori din întreaga lume au fost  aruncați în sărăcie și, potrivit AFP, situația s-ar putea înrăutăți.

Potrivit estimărilor OIM, la sfârșitul acestui an ar putea fi înregistrat, la nivel global, peste 75 de milioane de locuri de muncă mai puține decât dacă nu ar fi fost pandemie. Iar criza va continua și în 2022, când deficitul este estimat la circa 23 de milioane de locuri de muncă.

Revenirea după COVID-19 nu este doar o problemă de sănătate. Va trebui să depăşim de asemenea pagubele dure cauzate economiilor şi societăţilor. Fără un efort deliberat în vederea unei accelerări a creării unor locuri de muncă bune şi unei susţineri a membrilor celor mai vulnerabili ai societăţii şi a relansării în sectoarele economice cele mai afectate, efectele pandemiei ar putea să se facă resimţite timp de ani de zile, sub forma unor pierderi umane şi economice şi a unei sărăcii şi inegalităţi şi mai mari”, a spus directorul OIM, Guy Ryder.

Raportul mai arată că aproximativ 205 milioane de persoane ar urma să rămână fără loc de muncă în cursul anului viitor, comparative cu 187 de milioane în 2019.

Acest deficit de locuri de muncă şi de ore de muncă se adaugă nivelului mare al şomajului, subocupării forţei de muncă şi condiţiilor rele de muncă”, arată raportul.

Comparativ cu 2019, 108 milioane de muncitori au căzut în categoriile sărace sau foarte sărace, adică în gospodăriile lor se trăiește cu mai puţin de 3,2 dolari pe zi.

Categorii: Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea