Riscă România să se trezească cu ciuperca neagră care decimează populația Indiei după COVID-19? Răspunsul conf.dr. Voichița Lăzureanu (video)

Aflată în pragul unei epidemii generate de o nouă boală infecțioasă, mucormicoza (ciuperca neagră), India este privită cu îngrijorare de către specialiștii în domenoul bolilor infecțioase. Ciuperca neagră a făcut deja mii de victime în India, mortalitatea prin această boală fiind de peste 50 %. Cele mai multe decese sunt în rândul cetățenilor care au trecut prin COVID-19, având un sistem imunitar deficient.

Apariția ciupercii negre și în România este mai puțin probabilă, dar nu este exclusă, afirmă specialiștii în boli infecțioase. Conf.dr. Voichița Lăzureanu, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat la Medika TV că ”s-ar putea, la un moment dat, să înceapă să circule infecții cu germeni care până acum, la noi în țară, nu prea circulă.” Factorul principal de favorizare este circulația oamenilor, mai spune specialistul.

Mucormicoza este o boală infecțioasă destul de rară, unii pacienți rămânând mutilați, în urma bolii, prin scoaterea unui ochi. Boala nu se ia de la o persoană la alta, ci prin sporii mucegaiului care se dezvoltă în medii umede precum solul sau compostul.

Categorii: Exclusiv, Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea