Există și o parte plină a paharului! La ce a ajutat instituirea restricțiilor în spitale

Instituirea unor interdicții legate de accesul vizitatorilor în spitale, pe perioada pandemiei, aduce cu sine și efecte benefice, dincolo de nemulțumirile celor care nu-și mai pot vizita apropiații aflați pe patul de spital.  Cele mai greu de suportat limitări au fost în cazul aparținătorilor unor pacienți care au trecut printr-o intervenție chirurgicală. Similară este și situația mămicilor care au adus pe lume copii, în maternitățile din România și care nu au mai putut fi vizitate nici de către membrii apropiați ai familiilor.

La Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Filantropia, unitatea de nivel 3 care a înregistrat cel mai mare număr de nașteri, în ultimii trei ani, faptul că vizitele au fost suspendate a contribuit la o mai bună gestionare a riscurilor din interior. Dr. Vlad Dima, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, spune că, din martie anul trecut, aparținătorii nu au mai avut acces în spital, exceptând două situații: ”Vizitele au fost interzise de la momentul instituirii stării de urgență, accesul a fost restricționat. Singurele excepții sunt aparținătorii persoanelor cu handicap și mamele de prematuri care trebuie internați pe o perioadă îndelungată…Înainte era o foarte mare aglomerație în spitale, generată de numărul mare de vizitatori, rude sau prieteni. Acum este mai multă liniște, este disciplină, riscul de a aduce infecții în spital se reduce. Este o pauză benefică pentru îngrijirile acordate pacienților și ajută la menținerea unor norme de disciplină și a curățeniei din spitale. Sigur că, pe măsură ce restricțiile se vor ridica, vom permite, treptat, accesul vizitatorilor. .. În spital, va fi permis accesul vizitatorilor, conform programului fiecărui spital.”

Dr. Vlad Dima mai subliniază faptul că nici tăticii care înainte asistau la nașteri, nu mai au acum acces. ”Primim zilnic solicitări din partea unor tătici care doresc să asiste la nașterea copiilor lor. Până la momentul debutului acestei pandemii, le asiguram accesul, inclusiv în sala de nașteri. Ce pot să vă spun este că numărul era extrem de redus, de ordinul a 10-15 solicitări pe lună, în condițiile unei medii de 400 de nașteri pe lună.” a punctat managerul Spitalului Clinic Filantropia, prezent în emisiunea Medika Special de miercuri seara.

Categorii: Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea