Circa 47 de mii de elevi din România, vaccinați împotriva COVID-19. Autoritățile așteaptă să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

În ultima vreme, tot mai mulți adolescenți au ales să se vaccineze împotriva COVID-19. Cei mai mulți elevi vaccinați au vârsta de 18 ani, în cazul acestora nefiind nevoie de acceptul părinților. Sunt însă destui elevi de 16 și 17 ani care, cu acordul părinților, au ales să se imunizeze.

„Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aveam aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani, deci 47.000 de elevi vaccinați din proprie inițiativă, din dorința lor. Și este admirabil sprijinul școlii și al DSP-ului local care, în cazuri precum Colegiul Decebal din Deva, au facilitat organizarea unui centru de vaccinare, la solicitarea elevilor de clasa a XII-a, care au vrut să fie siguri că nu vor avea probleme pe parcursul examenului de Bacalaureat. Este o dovadă de responsabilitate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Pe de altă parte, autoritățile se declară pregătite pentru a începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, în momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului va aproba folosirea vaccinului Pfizer pentru această categorie de vârstă.

Zilele trecute, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, spunea că în România sunt aproximativ 800.000 de copii eligibili pentru a fi vaccinați, din categoria 12-15 ani.

„Depinde foarte mult de momentul la care se acordă acea autorizare de punere pe piaţă. Sigur, avem o reţea suficient de variată, în momentul de faţă, de centre de vaccinare, încât să permitem accesul şi vaccinarea tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze din acea grupă de vârstă. Mai mult sau mai puţin, vorbim de circa 800.000 de copii care sunt în această grupă de vârstă 12-15 ani, avem suficiente doze, deci se poate asigura fără probleme vaccinarea lor în măsura în care părinţii înţeleg importanţa vaccinării”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea