O alimentație echilibrată înseamnă o stare de sănătate bună. Echilibrul din alimentație nu înseamnă încă numai să avem grijă la ceea ce punem în farfurie, ci și la cantitate. Mâncatul în exces poate fi dăunător, dar la fel poate fi și doar dacă guști puțin din mâncare și te ridici de la masă mai mult flămând.
Tocmai de aceea, ideal e să știi să te oprești din mâncat undeva la mijloc.
Reputatul specialist în nutriție, diabet și boli metabolice, prof univ. dr. Nicolae Hâncu, a explicat, la Medika TV, că ideal e să te ridici de la masă lăsând circa o treime din stomac “gol”. În acest fel, stomacul va putea digera mâncarea “în liniște”, iar toate procesele chimice implicate vor fi la un nivel superior, ceea ce va oferi organismului tot ce are nevoie.
Nutriționistul a explicat, totodată, că pe lângă alimentația sănătoasă, organismul are nevoie și de mișcare. În plusa, trebuie să avem grijă la alimente pentru a întreține sănătoasă flora microbiană din intestinul gros, care joacă un rol extrem de important în imunitate.