Șoc și groază la Spitalul Colțea din București. Unitatea medicală a rămas 2 ore fără apă și curent

Noaptea trecută, activitatea Spitalului Colțea din București a fost dată peste cap din cauza unei pene de curent, dar și a faptului că unitatea medicală a rămas fără apă. Situația a fost expusă publicului de medici, pe rețelele de socializare.

Marea problemă a reprezentat-o faptul că generatorul unității medicale nu a putut să facă față consumului ridicat al aparatelor aflate în funcțiune. Din această cauză, cadrele medicale s-au descurcat așa cum au putut.

Concret, în timpul intervenției chirurgicale ne-am trezit că nu este curent. S-au oprit anumite echipamente medicale. A trebuit să le mutăm în prizele care sunt dedicate generatorului, dar sunt echipamente de înaltă tensiune, care nu merg prea bine pe generator. Pe finalul operației, partea de anestezie a încetat să funcționeze, în ciuda eforturilor personalului. Am continuat manual, din fericire nu s-a întâmplat nimic. Din fericire am avut personal care a mai lucrat în astfel de situații și ne-am descurcat”, a descris situația dr. Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Colțea din București, în direct la Medika TV.

Rămași fără curent și cu un generator de capacitate mică, medicii de la Spitalul Colțea nu au mai putut să-și desfășoare activitatea corespunzător.

Nu se mai poate iniția nimic, așa am fost prinși. Nu putem pune pacienții în pericol. Dacă ar fi o urgență internă nu știm ce vom face. Tot ce vine vom redirecționa către alte spitale. Ar trebui să fie sarcina autorităților să anunțe ambulanțele să nu mai aducă pacienții la noi. În Secțiile ATI-COVID-19, aparatele funcționează pe generator. Ar fi trebuit ca aceste aparate să aibă un stabilizator de tensiune ca în momentul în care tensiunea furnizată de generator este prea mică să o ridice la parametri normali de funcționare”, a mai spus dr. Marian Stamate, în direct la Medika TV.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea