Astăzi se dă startul celui mai mare maraton de vaccinare din țară, în Capitală. Nu mai puțin de 50 de puncte de vaccinare vor fi deschise non-stop, până luni dimineață, iar oamenii pot face vaccinul împotriva COVID-19 fără să aibă nevoie de programare pe platformă.
Aproximativ 1.200 de voluntari, din care aproape jumătate sunt studenți la Medicină, s-au implicat pentru buna desfășurare a maratonului vaccinării.
„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt 10 cabinete de vaccinare”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Viorel Jinga.
Printre voluntarii care vor asigura vaccinarea în cadrul Maratonului se numără și coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.
„Sunt peste 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că pe toată perioada desfășurării maratonului, autobuzele care circulă spre Sala Palatului și Biblioteca Națională vor avea program și noaptea.
„Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16:00 şi până luni la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.