După orice naștere, femeile își doresc să revină la formele corpului de dinainte de a deveni mame. Multe dintre ele apelează la chirurgia plastică. Specialiștii în domeniu explică în ce moment este important ca doamnele să treacă pragul cabinetelor de chirurgie plastică.
Cele mai multe femei devenite mame doresc să-și remodeleze sânii, astfel încât bustul lor să semene cu cel pe care l-au avut înainte de a-și aduce pe lume copiii. Specialiștii le recomandă însă tuturor să aștepte o perioadă de timp pentru a putea beneficia de o astfel de operație.
„Ideal este ca remodelarea corporală pe care mama și-o dorește să se facă după ce femeia și-a încheiat obiectivele legate de numărul de sarcini. Sunt femei care își doresc unu, doi sau chiar trei copii. Trebuie ca momentul operației să se desfășoare la 6 luni de la încheierea alăptării”, a explicat dr. Ina Petrescu, medic primar chirurgie plastică, în direct la Medika TV.
Medicii plasticieni explică faptul că există două tipuri de intervenții care pot fi aplicate pentru sânii femeilor care au devenit mame.
„În cele mai simple cazuri, în care volumul sânilor scade, se poate înlocui cu un implant anatomic pentru ca sânul să revină la forma normală. Cazul doi, care presupune ridicarea sânilor cu ajutorul unui implant, înseamnă o operație puțin mai complexă, dar fără de care nu poate se poate realiza forma naturală a sânului. Adică pielea în exces și țesutul glandular și adipos se îndepărtează conform unui plan chirurgical bine gândit. În situația aceasta se folosesc implanturi rotunde”, a precizat dr. Ina Petrescu.
Riscul acestui tip de intervenții este pentru femeile care vor să devină mame pentru a doua sau a treia oară, întrucât afectează glanda mamară, împiedicând astfel alăptatul bebelușului.
„O femeie cu implant simplu poate alăpta. O femeie cu mastopexie fie cu implant, fie cu reducție și ridicarea sânului are riscul de a nu putea să alăpteze. Este greu de spus dacă glanda mamară va mai putea produce lapte”, a mai spus dr. Ina Petrescu, medic primar chirurgie plastică.