Despre efectele nocive ale consumului hranei de tip fast-food s-a tot scris, iar ideea că acest tip de mâncare dăunează sănătății a fost evidențiată în nu7meroase studii științifice. Un nou studiu, ale cărui rezultate sunt publicate de Frontieres in Neuroscience, confirmă impactul pe care mâncarea de tip fast-food o are asupra dezvoltării neurologice. Studiul a fost realizat pe roszătoare, de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud. Potrivit rezultatelor, consumul crescut de calorii și grăsimi influențează memoria, a cărei capacitate scade, poate genera anxietate și probleme ale gândirii.
„Acidul arahidonic se formează în organismul animal din acidul linoleic de origine alimentară prin desaturație și elongație. Acesta inflamează semnificativ unele părți ale creierului, fapt ce duce la depresie, anxietate și multe alte efecte adverse ce nu pot fi trecute cu vederea.” Se arată în concluziile studiului.
Cercetătorii fac referire și la poluanții prezenți în carnea folosită la prepararea mâncării fast food. „Poluanții (pesticide, insecticide, etc.) ce se găsesc, în special, în carnea de pasăre sau pește, afectează funcția nervoasă și poate produce tulburări endocrine (hipotiroidism, încetinire a memoriei și multe altele)…„Nitriții și nitrații, în loc să se transforme în oxid nitric, o substanță benefică pentru corp, produce nitroză. Aceasta, la rândul ei, poate conține substanțe cancerigene.”
Mai multe detalii despre concluziile îngrijorătoare ale studiului puteți citi pe Monitorul de Cluj.