Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 prezintă periodic, pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare, povești din centrele de vaccinare din țară. Fie că e vorba de oameni de excepție, cu povești interesante, sau de personal care asigură imunizarea populației, cu toții se regăsesc printre postările oficiale.
Una din cele mai recente și inedite povești prezintă munca în familie împotriva COVID-19. Este vorba despre despre o tânără doctoriță și de un asistent medical, fiică și tată, care își desfășoară activitatea umăr la umăr, la centru de la vaccinare de la Palatul Național al Copiilor din Capitală.
„Este o perioadă dificilă pentru noi toți, însă cred că vaccinarea este singura soluție care ar putea duce într-un final la stoparea pandemiei și întoarcerea la o viață normală, așa că mă bucur de faptul că eu și părinții mei reușim să ajutăm puțin în realizarea acestui vis. Tata a lucrat timp de 40 de ani în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF). Este un om foarte pasionat și muncitor care a lucrat mereu peste program și a făcut ture suplimentare. De aceea, acum a ales să își continue activitatea ajutând în centrul de vaccinare pe poziția de asistent generalist principal. El m-a inspirat să mă înscriu ca voluntară la vârsta de 18 ani la SABIF, unde am avut ocazia să învăț medicina de urgență. Cu siguranță, atât el, cât și mama, care lucrează de asemenea ca asistent medical și participă la vaccinare împreună cu echipa mobilă din cadrul Spitalului Universitar de Urgență, m-au inspirat prin munca lor în orientarea spre o carieră dedicată celor care au nevoie de ajutor.
Îmi place să lucrez cu oamenii și îmi plac provocările. Medicina este o mare provocare deoarece în fiecare zi trebuie să fiu pregătită. În pandemie, din păcate, calitatea rezidențiatului scade odată cu numărul pacienților în spitalele non-COVID. Am început entuziasmată munca în ianuarie, dar pentru că aveam mai mult timp liber decât îmi doream, tata mi-a propus să vin să muncesc și să ajut în centrul de vaccinare organizat la Palatul Național al Copiilor, despre care a avut numai cuvinte de laudă. Astfel, am ajuns să vin aici. Este o perioadă dificilă pentru noi toți, însă cred că vaccinarea este singura soluție care ar putea duce într-un final la stoparea pandemiei și întoarcerea la o viață normală, așa că mă bucur de faptul că eu și părinții mei reușim să ajutăm puțin în realizarea acestui vis”, a povestit Diana pentru RO Vaccinare.
Diana este medic rezident gastroenterolog în anul I la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Agrippa Ionescu, iar împreună cu tatăl ei, domnul Mircea, fac parte din personalul vaccinator de la Palatul Național al Copiilor.
De altfel, RO Vaccinare anunță că dă start campaniei #povestidelavaccinare, în care oricine a întâlnit o situație inedită într-un centru de vaccinare, o persoană sau o poveste interesantă, o poate face publică.
“Cunoști vreo poveste inedită dintr-un centru de vaccinare? Ai fost chiar tu parte unui eveniment ce merită auzit? Fă-ți povestea auzită și postează pe grupul PROvaccinare o poză, alături de o scurtă descriere, urmată de hashtagul #povestidelavaccinare. Cele mai frumoase povești vor apărea pe pagina ROVaccinare!”, transmit reprezentanții CNCAV, care administrează pagina de Facebook RO Vaccinare.