Medicii pediatri din cadrul celor mai mari spitale din București atrag atenția că valul 3 al pandemiei aduce mai multe îmbolnăviri în rândul copiilor. Chiar dacă formele nu sunt agresive, unitățile medicale nu mai au locuri.
Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București are disponibile 12 paturi pentru cazurile de copii infectați cu SARS-CoV-2, care, de câteva săptămâni, sunt în permanență ocupate.
„Spitalul nostru de la începutul pandemiei a avut un compartiment separat pentru copiii infectați cu SARS-CoV2. Dispunem de 12 locuri care, în ultimele săptămâni, sunt aproape pline. Este în dinamică acest număr. Dacă într-o zi avem 2-3 locuri libere, până seara s-au ocupat, a doua zi suntem la capacitate maximă”, a declarat dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, în direct la Medika TV.
Medicii susțin că aceste cazuri sunt descoperite în momentul în care cei mici sunt aduși la spital pentru alte probleme medicale, iar în urma testării află că pacienții sunt infectați și cu noul coronavirus.
„În primul rând simptomele care sunt deja cunoscute. Din fericire copiii nu fac forme agresive, de multe ori ajung la spital pentru alte patologii și la internare sunt testați și depistați COVID-19. Jumătate dintre cei care se prezintă au COVID-19”, a mai spus dr. Raluca Alexandru.
De asemenea, specialiștii susțin că aceste creșteri de îmbolnăviri în rândul copiilor sunt generate de creșterea numărului de cazuri în rândul populației generale.
„În momentul în care apar aceste creșteri în populația generală și noi ne confruntăm cu creșteri ale numărului de copii pozitivi, care se prezintă la spital. Așa a fost și în toamnă, octombrie, noiembrie, iar acum la fel de două săptămâni. Numărul lor a început să crească. Vârstele sunt diferite, de la o lună până la vârsta adolescenței”, a explicat dr. Raluca Alexandru, pentru Medika TV.