EXCLUSIV MEDIKA TV. Specialiștii în comunicare explică de ce ne pierdem încrederea în campania de vaccinare

Încrederea românilor în deciziile pe care le iau autoritățile în privința controlului pandemiei pare că atârnă de un fir de ață. Specialiștii în comunicare susțin că adevărata cauză o reprezintă faptul că modul de gândire al populației generale este total diferit față de cel al reprezentanților autorităților.

Încrederea scăzută a cetățenilor în legătură cu măsurile anti-pandemie sau cele legate de campania de vaccinare este generată de modul în care gândesc oamenii. Cetățenii așteaptă din partea autorităților poziții ferme și decizii concrete.

Oamenii au alt tip de logică și au alte așteptări de la guvernanți. Nu vii să-i spui de un risc rezonabil. E rezonabil pentru tine care iei decizii pe sisteme mari și sunt de acord că-s două logici diferite. Oamenii simpli gândesc 92% succes și 8% boală sau moarte. De unde știu că eu, soția mea, copiii mei intră în ăia 92%. Dacă intră în ăia 8%? Problema este că fiecare om are o viață relativ scurtă și alta nu are. Fiecare moare singur”, a explicat prof. Dumitru Borțun, specialist în comunicare, într-o intervenție în direct la Medika TV.

Ceea ce deosebește modul de gândire în cazul populației generale este faptul că oamenii nu pot avea o imagine globală asupra a ceea ce este în jurul lor.

Este posibil ca oamenii să nu mai aibă încredere. Pentru că oamenii de la nivelul vieții cotidiene nu gândesc ca marii decidenți, să aibă viziuni de ansamblu”, a mai comentat prof. Dumitru Borțun, la Medika TV.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea