În perioada 24 februarie – 1 martie, peste 26.600 de angajați din învățământ, care și-au exprimat dorința de a fi imunizate împotriva COVID-19, au fost vaccinate cu prioritate. Numărul dascălilor care s-au vaccinat de la începutul campaniei în țara noastră este însă mult mai mare, după cum a precizat șeful Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. Acesta a menționat că mulți profesori, dar și personal nedidactic din școli, s-au vaccinat anterior, prin programare pe platformă.
“Au fost vaccinate peste 26.625 de persoane din rândul personalului didactic, iar de la începutul etapei a doua de vaccinare au fost vaccinate în total peste 80.000 de persoane din sistemul de învăţământ, cumulând atât persoane din sistemul preuniversitar, cât şi persoane din sistemul universitar”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.
Personalul didactic cu vârste până în 55 de ani a fost imunizat cu vaccinul AstraZeneca, în timp ce profesorii de peste 55 de ani au fost vaccinați cu serul Pfizer.
Acesta a mai precizat că la jumătatea lunii martie vor fi deschise noi centre de vaccinare, în care vor fi distribuite vaccinuri produse de compania americană Moderna.
“După cum ştim, de la 1 martie au fost activate încă 130 de cabinete de vaccinare, din a doua jumătate a lunii martie, vom mai înfiinţa aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare în care vom distribui vaccinul de la compania Moderna. De asemenea, ne menţinem acelaşi obiectiv, de a debuta etapa a treia a campaniei de vaccinare adresată populaţiei generale din luna aprilie şi practic din 15 martie va fi disponibilă această posibilitate de programare pe lista de aşteptare a persoanelor din etapa a treia care evident doresc să se vaccineze”, a mai spus șeful CNCAV.