Pesimismul american și optimismul românesc. Ce se va întâmpla cu măștile de protecție

Măștile de protecție au devenit parte din viața pământenilor în ultimul an. Masca este simbolul pandemiei, iar momentul renunțării la purtarea acesteia este asociat, de cei mi mulți oameni, cu cel în care pandemia va ajunge la final.

Americanii nu sunt însă deloc optimiști când vine vorba despre momentul când vor pune punct pandemiei.

Reputatul specialist  Anthony Fauci a declarat că este „posibil” ca americanii să mai poată purta măști și în 2022 pentru a se proteja împotriva coronavirusului, chiar dacă SUA ar putea atinge „un grad semnificativ de normalitate” până la sfârșitul acestui an.

Afirmațiile lui Fauci apar în momentul în care numărul morților pe care i-a făcut în SUA noul coronavirus se apropie de 500.000. Cel mai cunoscut expert în boli infecțioase din SUA a subliniat importanța măsurilor de protecție, dar a precizat, totuși, că primii pași spre normalitate ar putea să fie vizibili mai curând, pe măsură ce oamenii se vaccinează.

Pe măsură ce intrăm în toamnă și iarnă, până la sfârșitul anului, sunt de acord (cu președintele Joe Biden) complet că ne vom apropia de un grad de normalitate”, a spus Fauci la CNN.

Dacă americanii ar putea purta mască și în 2022, în România medicii se declară mai optimiști.

Într-o intervenție la Antena 3, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că „în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”.

Speranțele autorităților din România sunt ca până în luna septembrie să fie atins un grad de imunizare a populației de 70%, ceea ce înseamnă că „la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, după cum a subliniat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Categorii: Știri
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea