Vom fi obligați să ne vaccinăm anti-COVID-19 pentru a merge la serviciu? Explicațiile șefului DSU, Raed Arafat

Autoritățile din România fac eforturi pentru ca în 6 luni să obțină o imunizare în masă prin vaccinarea anti-COVID-19 a peste 13 milioane de români. Cu toate acestea, proporția celor interesați de vaccin este mică. În tot acest context, mulți specialiști se întreabă dacă un angajator ar putea condiționa angajații să se vaccineze anti-COVID-19.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că vaccinarea anti-COVID-19 nu va fi obligatorie, ci voluntară. Autoritățile vor fi nevoite să facă eforturi pentru a-i informa pe oameni cu privire la beneficiile vaccinului. „Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu, iar statul vrea să convingă populația să se vaccineze printr-o informare corectă și transparentă. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, se merge pe vaccinarea voluntară și pe convingere. Rolul nostru este de a convinge cât mai mulți. Iar dacă a convinge înseamnă să ne vadă alții că ne vaccinăm, eu n-am nicio problemă (să mă vaccinez public)”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

În tot acest context, tot mai mulți specialiști în Resurse Umane se întreabă dacă la locul de muncă angajații vor fi obligați să se vaccineze. Raed Arafat a explicat că în momentul de față nu s-a impus obligativitatea vaccinării la locul de muncă, însă ar putea fi dispuse o serie de beneficii pentru angajații vaccinați, spre deosebire de cei care nu s-au vaccinat. „Un angajator poate să ajungă la concluzia că dacă nu te-ai vaccinat, atunci poate că trebuie să respecți anumite restricții, mai mult decât colegii tăi care s-au vaccinat. Acest lucru este posibil. La acest moment nu s-a discutat de obligativitatea vaccinării și nici despre o posibilă condiționare a angajatorului”, a mai spus Raed Arafat.

În România, campania de vaccinare anti-COVID-19 ar putea începe din ianuarie 2021.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea