ZIUA CEA MAI NEAGRĂ? Sare România de 4000 de cazuri , ASTĂZI? (VIDEO)

Ziua de marți ar putea stabili un nou record al infectărilor în România, în actuala pandemie. Depășirea pragului de 4000 de îmbolnăviri, într-un interval de 24 de ore, este foarte probabilă marți, când se va face raportarea unui interval de 24 de ore, cu utilizarea capacităților maxime de testare ale laboratoarelor din țară. Previziunea îi aparține lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar militar boli infecțoase la Spitalul Militar Central: ”Cred că este evident pentru toată lumea și nu trebuie să fii un expert să-ți dai seama că, în zilele următoare, vom depăși lejer cifra de 4000 de cazuri pe zi, în condițiile în care, astăzi (n.r. luni), vorbim de 2000 de cazuri și o rată de pozitivare de circa 20 %… Mâine (n.r. marți), când vom intra la o capacitate maximă de testare, de 27 000- 28 000 de teste, cred că vom asista la un nou record, și anume să depășim un prag critic, psihologic, de 4000 de cazuri.”

Medicul infecționist a explicat, la Medika Special, că a devenit din ce în ce mai greu să fie evaluați toți pacienții diagnosticați cu infecție cu SARS-CoV-2 și că se impune schimbarea strategiei privind gestionarea cazurilor noi. Ministerul Sănătății lucrează la o procedură prin care pacienții asimptomatici ar urma să rămână acasă după confirmarea infectării și să intre în grija medicilor de familie.

Presiunea în creștere pe spitalele românești ar putea să-i afecteze nu doar pe pacienții COVID-19, ci și pe cei cu alte afecțiuni. Cei mai expuși sunt locuitorii Capitalei. ”Bucureștiul deține primul loc, iar foarte multe din spitalele de linie unu și suport nu mai au loc la Terapie Intensivă, ceea ce a determinat transformarea altor spitale în unități suport Covid-19: Spitalul Colentina, Spitalul Witting, spitalul din Ilfov. Acest lucru ne arată că situația scapă încet, încet de sub control și se agravează pentru că aceste spitale au fost scoase din circuitul normal pentru pacienții cu alte patologii și au devenit spitale suport. În aceste condiții, populația trebuie să înțeleagă că nu putem privi nepăsători cum toate spitalele din țară vor deveni spitale COVID-19. În acest scenariu, răspunsul medical va fi afectat, pacienții cu alte patologii decât infecția cu noul coronavirus nu vor mai avea unde să fie tratați…Trebuie să avem o prudență și să înțelegem particularitățile sistemului sanitar românesc.” a explicat, în aceeași emisiune, dr. Radu Țincu, medic primar ATI.

Categorii: Breaking Medika, Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea