O interpelare trimisă de deputatul USR Emanuel Ungureanu către Ministerul Sănătății arată că un fals medic oftalmolog ar fi operat timp de câțiva ani la Spitalul CFR din Cluj, fără a avea acest drept. Din textul interpelării reiese că ar fi vorba despre medicul Crina Nistor, care este suspectată că a operat pacienți fără să fie medic oftalmolog. Potrivit aceluiași document, Crina Nistor era medic de familie și a susținut examenul de specialitate pe oftalmologie abia anul trecut, dar mai mulți pacienți ar fi declarat că au văzut-o în trecut în sala de operație sau că ar fi dat consultații în calitate de medic specialist.
Ungureanu, care este și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, cere ministrului Sorina Pintea să facă verificări în acest caz. ”Din discuțiile pe care le-am avut ulterior cu alți pacienți care pretind că au văzut-o în sală pe doamna doctor Nistor operând ca prima sau a doua mână, alături de soțul său, se ridică suspiciunea că acest medic ar fi operat sau ar fi consultat în calitatea falsă de medic specialist oftalmolog cu mulți ani în urmă și înainte ca aceasta să intre în programul de rezidențiat în oftalmologie”, se arată în interpelare.
În replică, medicul oftalmolog Marius Nistor, soțul Crinei Nistor, ne-a declarat că acuzațiile sunt nefondate și că are toate documentele necesare pentru a dovedi că nimic din activitatea sa ori a soției nu s-a făcut prin încălcarea legii. ”Totul e o minciună și nu înțeleg de la ce a pornit. Haideți să vă explic: soția mea a făcut rezidențiatul în oftalmologie din 2010 până în 2014. Ulterior, a născut și a rămas în concediu de maternitate, timp în care, evident, nu a mai intrat în sală. Conform legii, examenul de specialitate poate fi dat în termen de 5 ani de la finalizarea rezidențiatului și soția mea l-a dat, într-adevăr, anul trecut. Niciun moment nu s-a pretins medic specialist, nu are parafă. A intrat în sala de operație în calitate de medic rezident, doar mâna a 2-a, sunt protocoale operatorii normale. Orice medic rezident are acest drept de a intra în sala de operație alături de un medic primar și acum voi preda toate documentele, se poate verifica acest lucru”, a declarat medicul Marius Nistor.
De asemenea, printre acuzațiile care li se aduc celor doi medici, Crina și Marius Nistor, se numără și faptul că cei doi dețin o clinică privată situată vis-a-vis de Spitalul CFR din Cluj Napoca, unde pacienții spitalului ar fi frecvent îndrumați să-și facă investigații. ”Tot ce se poate face în spital, am rezolvat în spital. La cabinet există și alte aparate, care nu există în spital. Atunci când a fost cazul, am îndrumat pacienții pentru investigații cu acele aparate, dar niciodată nu am prejudiciat spitalul. Dimpotrivă, am contribuit împreună cu colegii mei cu fonduri, am reabilitat secția cu banii noștri”, se apără medicul.