Doar câteva zile ne mai despart de începutul noului an școlar, însă situația în ceea ce privește siguranța sanitară a elevilor și profesorilor continuă să ridice semne de întrebare.
În timp ce Ministerul Educației pare că încearcă să ascundă problemele evidente din școli, reprezentanții formațiunilor sindicale atrag atenția asupra acestui fapt și vorbesc deschis despre marile provocări ale școlii românești.
„Lipsa infrastructurii este evidentă și nu se va putea așa-zisa împărțire a grupurilor de copii. Sunt cazuri de peste 30 de elevi la clasa pregătitoare”, a explicat Siminon Hancescu, președinte al Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ, într-o intervenție în direct în cadrul emisiunii „Medika Special”.
De asemenea, acesta a atras atenția că siguranța profesorilor este mai puțin luată în calcul, dar și cu privire la faptul că Ministerul Educației nu are încă o soluție în cazul în care profesorii calificați s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19.
„Este complicat să găsești un înlocuitor pentru profesorii bolnavi. Îl poți găsi, dar e necalificat, adică fără studii, iar asta nu mai e carte, e dezastru. Lucrurile sunt încă într-o mare ceață și trăim o perioadă incertă. Trebuie să vedem ce se va întâmpla”, a mai spus Simion Hancescu.
Joi, 10 septembrie, Ministerul Educației va avea o imagine mai clară asupra scenariilor în care își vor desfășura activitatea școlile din România.