Faptul că elevii merg la meditații particulare, în afara cursurilor, este o realitate în România. În măsurile de protecție sanitară pe care le-a dispus pentru începerea noului an școlar, Ministerul Educației a omis să precizeze și reglementări cu privire la participarea elevilor la meditații.
De cele mai multe ori, elevii continuă activitatea de la cursuri în particular, participând la ore de meditații suplimentare. Fie că este vorba despre Limba Română, Matematică sau orice altă materie, meditațiile particulare îi ajută pe elevi să-și îmbunătățească rezultatele la învățătură.
Nu puține au fost vocile care au precizat faptul că succesul elevilor la școală se datorează în totalitate banilor cheltuiți de părinți pentru participarea la meditații particulare.
Totuși măsurile de protecție sanitară impuse de Ministerul Educației pentru începerea noului an școlar nu au vizat și meditațiile particulare.
Fără să mai surprindă pe nimeni, se pare că protecția elevilor atunci când participă la cursuri suplimentare le revine doar părinților. Este concluzia care poate fi trasă din declarația secretarului de stat Luminița Barcari, pe care a făcut-o în direct la „Medika Special”, în cadrul unei intervenții telefonice.
„Noi ne ocupăm strict de procesul educațional din școală. Părinții sunt cei care vor decide pentru copilul lor, în ce condiții pot merge la meditație. Nu pot eu să decid în locul părinților” a precizat Luminița Barcari.
De asemenea, reprezentanta Ministerului Educației și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că în România încă se mai organizează meditații particulare și i-a criticat pe profesorii care fac asta. „Acest sistem nu ar trebui să funcționeze dacă profesorul își face treaba la clasă” a mai spus Luminița Barcari.