Obezitatea în rândul copiilor a devenit, în ultimii ani, o problemă cu care se confruntă tot mai mulți părinți. Mai ales în ultima vreme, când copiii au stat în casă din cauza pandemiei și nu au mai făcut mișcare în aer liber, kilogramele au început să se acumuleze.
Din păcate, numărul de kilograme în plus își poate pune serios amprenta asupra sănătății copilului din prezent, dar și din viitor.
Specialistul Medika TV, medicul nutriționist și diabetolog Laura Ene, a abordat această temă amplă și importantă în cadrul emisiunii “Secretele nutriției”, al cărei realizator este. Alături de dr. Laura Ene s-a aflat și un invitat, medicul specialist endocrinolog pediatru Amalia Arhire, cu dublă specializare în diabet și nutriție.
În cazul copiilor, obezitatea apare, cel mai frecvent, din cauza unei diete nesănătoase și a lipsei de exercițiu fizic. Mulți copii preferă să stea în fața calculatorului decât să bată mingea în fața blocului, iar dacă la lipsa de mișcare se adaugă și mai multe felii de pizza, chips-uri, dulciuri și suc – preferate de copii – kilogramele vin unul după altul.
Problema e că obezitatea are consecințe și asupra sănătății. Cea mai afectată este imunitatea, iar asta se traduce prin faptul că un copil obez e mai predispus la răceli și alergii. Impactul asupra sănătății este însă unul pe termen lung.
Cei doi medici nutriționiști, dr. Laura Ene și dr. Amalia Arhire, au vorbit în emisiune și despre cele mai recente studii din domeniu, despre momentul în care părintele trebuie să se îngrijoreze și să ajungă la medic, dar și despre impactul emoțional pe care îl are schimbarea regimului alimentar asupra copilului, care are nevoie de sprijinul părintelui în acest demers.