BOGĂȚIA DIN COPAC: Cireșele, miracol pentru sănătate

Cireșele, cele mai apreciate fructe ale lunilor mai și iunie, au devenit în ultimii an subiect de bancuri din cauza prețurilor piperate pe care le au la început la sezon. Primele cireșe, de import, care apar de regulă la începutul lunii mai pe piețele din România, sunt foarte scumpe. Pe măsură ce se pârguiesc și se coc și în țara noastră, prețurile scad vertiginos.

Apreciate pentru aroma lor deosebită, cireșele au un conținut bogat de vitamine și minerale, benefice organismului uman. O cură de cireșe poate face adevărate minuni pentru sănătate.

Au efect antiinflamator. Un studiu din 2013 a arătat că, datorită conținutului de fenoli, cireșele scad inflamațiile din organism, inclusiv pe cele venoase și arteriale.

Previn apariția bolilor neurodegenerative. Polifenolii conținuți de cireșe au, de asemenea, un rol important pentru menținerea sănătății neuronale și prevenirea apariției unor boli degenerative neurologice, ca Parkinson, Alzheimer sau scleroza multiplă.

Sunt un somnifer natural. Melatonina pe care cireșele o conțin din belșug face ca, după consumarea acestui fruct, să avem parte de un somn odihnitor și liniștitor.

Sunt un bun calmant. Cireșele sunt un remediu minune pentru durerile musculare, inclusiv pentru febra musculară.

Cireșele au un conținut bogat de vitamine, printre care Vitamina A, Vitamina E, Vitamina C și vitaminele din complexul B. Acestea ajută metabolismul și cresc energia. Conțin, de asemenea, Calciu, Magneziu, Fier și Potasiu.

Fructele perioadei sunt, de asemenea, eficiente în lupta cu infecțiile urinare, ajutând la eliminarea toxinelor.

Deși par să fie fructele ideale, există și contraindicații de consum. În cazul persoanelor sensibile, cireșele pot avea un risc alergic crescut. În plus, trebuie consumate cu moderație de persoanele care țin cure de slăbire, pentru că au un număr destul de mare de calorii, respective 63 de calorii la suta de grame de cireșe. De moderație în consumul de cireșe trebuie să dea dovadă și persoanele care au diabet, din cauza concentrației de zaharuri.

Categorii: Medicină alternativă, Stil de viață, Știri, Utile
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea