PATRU SITUAȚII ÎN CARE TEMPERATURA CRESCUTĂ NU E SEMN DE COVID-19, DAR TE POATE ÎMPIEDICA SĂ INTRI ÎNTR-O INCINTĂ

Dincolo de controversele existente pe rețelele de socializare privind obligația măsurării temperaturii atunci când intrăm în spații închise, medicii explică în mod științific de ce se dovedește a fi ineficientă această metodă de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în rândul populației.

Invitat în emisiunea „Medika Special”, medicul Marian Stamate, specialist ORL în cadrul Spitalului Colțea din București, a explicat faptul că unul dintre motivele pentru care măsurarea temperaturii în spații închise ar fi ineficientă este reprezentat de instrumentele utilizate: „ Nu există o instituție a statului, abilitată metrologic pentru a standardiza toate aceste instrumente cu care noi măsurăm temperatura de la chioșcul din colț, până la intrarea în spital. Fiecare și-a cumpărat acele așa-zise termometre digitale de unde a putut, cum a putut, fără a fi standardizate sau verificate metrologic”.

Medicii atrag atenția și cu privire la faptul că există numeroase afecțiuni care pot genera creșterea temperaturii corpului. „Sunt o grămadă de condiții fiziologice și patologice non COVID-19 care să ridice temperatura semnificativ peste 37,3. Sunt fenomene fiziologice, precum menopauza. Ușor poți să ajungi la 37,8 ca subiect feminin aflat într-o astfel de stare fiziologică. Sunt boli oncologice care dau creșteri de temperatură fără să existe niciun fel de substrat infecțios, sunt boli hematologice care au febră foarte înaltă, nu mai vorbim de banale abcese dentare care se pot întâmpla oricui” a adăugat medicul Marian Stamate.

Categorii: Sfatul specialistului
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea