Un tânăr din Cluj, care a fost la un pas de moarte din cauza noului coronavirus, a reușit să învingă boala și îi sfătuiește pe români să facă tot posibilul pentru a evita îmbolnăvirea.
El a transformat întreaga sa experiență COVID-19 într-un grafic, în care a împărtășit experiența prin care a trecut.
Andrei Balint a avut nevoie de 28 de zile de spitalizare, din care timp de 26 de zile a primit oxigen. 5 zile a stat în terapie intensivă, iar de la internare până când a putut pleca acasă, după ce a fost declarat vindecat, i-au fost făcute nu mai puțin de 10 teste, 3 radiografii și 3 CT-uri.
Pe 10 aprilie a avut primele simptome, febră și frisoane, iar timp de 4 zile a luat paracetamol și algocalmin, după cum i-a recomandat medicul de familie. Pe 14 aprilie a fost testat pentru prima oară, o zi mai târziu a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, iar pe data de 16 a primit rezultatul testului, care era pozitiv. Imediat a început tratamentul cu Plaquenil, dar în doar câteva zile a făcut o pneumonie severă, astfel că la doar o săptămână de la internare a ajuns la terapie intensivă, unde a fost conectat la aparate, ca să îl ajute să respire.
Tânărul a răspuns bine la tratamentul intensiv, astfel că după 5 zile a ajuns din nou în salon. Pe 29 aprilie a primit primul rezultat negativ, dar bucuria sa nu a durat prea mult, pentru că a doua zi un nou rezultat a fost pozitiv. Tânărul a ajuns din nou la terapie intensivă, după ce a acuzat dureri foarte puternice de spate, iar în urma investigațiilor a fost diagnosticat cu pleurită și nevralgie intercostală, primind ca tratament cortizon și anticoagulante. Au urmat noi zile de incertitudini, în care rezultatele testelor au alternat, negativ cu pozitiv. 11 mai a fost prima zi în care nu a mai primit oxigen, iar pe 13 mai a fost externat, după două rezultate negative.
În timp ce era în spital, tânărul a devenit și tată, dar boala l-a ținut departe de fiul său.
Întreaga experiență prin care a trecut, transpusă într-un grafic, are un singur scop: ca oamenii să afle că virusul e “parșiv” și că poate afecta puternic oameni tineri și sănătoși. Tocmai de aceea, precauția e necesară, spune Andrei Balint.
“Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți. Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta. Experiența mea cu #covid19 o puteți găsi în infograficul alăturat. Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării. Aveți grijă de voi şi de cei dragi!”, a scris Andrei Balint pe Facebook.