Corina Liana Maniu (foto), medicul cu un singur plămân, se luptă acum, în prima linie, să salveze plămânii bolnavilor de COVID-19

Criza provocată de pandemia de coronavirus aduce în luminile rampei oameni de o calitate morală și profesională excepțională care, zilele acestea, se sacrifică pe ei înșiși pentru a fi sprijin celorlalți. Medikatv.ro vi-i prezintă pe acești oameni la rubrica ”SALVATORI ÎN ALB”.

Exemplul de astăzi vine de la Alba unde șefa Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Alba, desemnat spital de suport COVID-19, continuă să își conducă subordonații, chiar dacă de câteva zile și-a mutat activitatea acasă. Decizia a luat-o pentru că, în urma unei intervenții suferite acum 3 ani, Corina Liana Maniu a rămas cu un singur plămân ceea ce o face extrem de vulnerabilă în cazul unei îmbolnăviri cu COVID-19. Acest lucru nu înseamnă că nu depune aceleași eforturi pentru coordonarea Secției Infecțioase. ”Nu am dat bir cu fugiţii, am ales să lucrez în continuare, nicio clipă nu m-am gândit să renunţ, în schimb m-am gândit să mă adaptez în sensul de a fi protejată.” a declarat ea pentru stirileprotv.ro.

Corina Liana Maniu este medic infecționist, are 57 de ani, iar de două decenii face medicină. După intervenția chirurgicală de acum 3 ani nici nu și-a pus problema, vreo secundă, să se retragă. Gestul său și exemplul sacrificiului au provocat reacții de admirație și susținere din partea celor care i-au aflat povestea. Printre ei și foști colegi de liceu. ”Doctorița Corina Liana Maniu, fosta mea coleg de clasă din liceu, promoția 1981 a Colegiului Național “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, un medic și un om deosebit, exemplu de profesionalism, dăruire și dragoste de oameni! Sunt tare mândră de tine, Corina, și mă rog lui Dumnezeu, să-ți dea sănătate și să te ocrotescă, în această perioadă de grele încercări pentru voi medicii și cadrele medicale, dar și pentru noi toți! Respect si prețuire! Ai grijă de tine! Doamne ajută!” comentează pe o rețea de socializare Mirela Utiu, fostă colegă.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes