Știri Studii/Cercetări

500 de oameni mor anual în România din cauza lor. Proiect de lege împotriva șoferilor care se urcă la volan băuți sau drogați, susținut de senatorul Robert Cazanciuc.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, senatorul PSD Robert Cazanciuc a precizat că va relua inițiativa pentru modificarea legii împotriva șoferilor care se urcă la volan în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise și provoacă accidente mortale.

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, nu se află la prima inițiativă de a promova un astfel de act normativ. El a mai încercat o dată să inițieze o lege similară, însă Parlamentul a respins solicitarea sa. “În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale“, a scris pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Proiectul de lege inițiat de Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului, vine în „”În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Potrivit datelor furnizate de Poliția Română, 500 de persoane își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente provocate de șoferi fără permis, băuți sau drogați