Elaborarea planului de tratament pentru sănătatea orală a pacienților

Un moment foarte important în acordarea serviciilor stomatologice îl reprezintă elaborarea planului de tratament. Acest demers implică realizarea unor investigații care-l ghidează pe medicul stomatolog astfel încât tratamentul oferit pacientului să fie corespunzător.

Sănătatea orală este un concept care funcționează doar prin elaborarea planului de tratament. Prin planul de tratament, medicul stomatolog stabilește modul în care va interveni pentru a reda funcționalitatea danturii pacienților care trec pragul cabinetului său. De cele mai multe ori, elaborarea planului de tratament implică o colaborare cu alți alți specialiști în sănătate orală.

Cum se realizează elaborarea planului de tratament?

Elaborarea planului de tratament este o procedură standard prin care medicul stomatolog stabilește pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a ajuta pacienții să-și recapete sănătatea orală. Totul se realizează în baza unui consult preliminar, realizat în cadrul clinicii căreia i se adresează pacientul. Astfel, în urma unor discuții amănunțite cu ceilalți specialiști, medicul stomatolog va asigura elaborarea planului de tratament potrivit pentru fiecare pacient. Foarte important este faptul că planul de tratament stomatologic este personalizat, pentru că problemele stomatologice ale fiecărui pacient sunt diferite.

„În momentul în care ai făcut consultul, este obligatorie documentarea cazului. Majoritatea cazurilor au nevoie de chirurg, pentru că este nevoie de reconstrucție osoasă sau de implanturi. Cel mai probabil va fi nevoie și de un protetician pentru că cineva trebuie să pună dinții pe implantul respectiv. Cel mai probabil va avea nevoie de un endodont pentru că are niște nervi de scos și așa mai departe. Ca să nu aduc pacientul respectiv de mai multe ori la clinică să-l vadă fiecare specialist, pentru că nu are nici pacientul respectiv timp, îl aduc o dată când facem documentarea cazului și mai este chemat încă o dată când i se prezintă etapele tratamentului și atunci poate să vadă variantele și etapele de costuri pe care le are” susține prof. univ. dr. Mihai Juncar, medic primar chirurgie maxilo-facială în cadrul Clinicii MaxliloMED, Oradea.

Categorii: Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea