Tratamentul anomaliilor dento-maxilare cu ajutorul chirurgului maxilo-facial

Recomandarea venită din partea medicului stomatolog cu privire la purtarea aparatului dentar reprezintă încercarea specialistului de a rezolva o serie de anomalii dentare, din cauza cărora dinții sunt strâmbi. Dacă aceste anomalii dentare sunt severe, atunci se apelează la medicul chirurg maxilo-facial.

Tratamentul anomaliilor dento-maxilare se face, de cele mai multe, ori de către medicul ortodont. Acest tratament pentru anomalii dento-maxilare realizat de medicul ortodont implică montarea unui aparat dentar. Atunci când un pacient are anomalii dento-maxilare severe, este necesară intervenția unui medic chirurg maxilo-facial.

Tipuri de anomalii dento-maxilare

Există mai multe tipuri de anomalii dento-maxilare. Unele dintre ele pot fi tratate de medicul ortodont, iar pentru cele severe este nevoie de intervenția unui medic chirurg maxilo-facial. Acest specialist va aplica un tratament corect pentru aceste anomalii maxilo-faciale.

„Anomaliile dento-maxilare sunt ușoare, moderate și severe. Cele ușoare și moderate pot fi tratate doar cu tratament ortodontic, cele severe au nevoie și de tratament chirurgical. Necazul cel mai mare este că trebuie să-ți dai seama care va fi severă și ne putem da seama după vârsta de 16 ani” susține dr. Adrian Gabără, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, colaborator al Clinicii MaxiloMED.

Remodelare osoasă pentru anomalii dento-maxilare

În urma unui tratament ortodontic pentru anomalii dento-maxilare, dinții sunt așezați în linie dreaptă și se redă funcționalitatea danturii și a maxilarelor. De asemenea, un tratament pentru anomalii dento-maxiliare va avea ca efect și remodelarea osoasă a oaselor maxilarului și a celor în care sunt înfipți dinții.

„Modul în care sunt așezați dinții este unicat. Reprezintă un fel de amprentă dentară. În urma tratamentelor ortodontice se produce o remodelare osoasă. Efectul este unul benefic pentru pacient pentru că poate folosi dantura în mod corespunzător” mai spune dr. Adrian Gabără, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, colaborator al Clinicii MaxiloMED.

Categorii: Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+