Fructe și legume care ne pot menține tinerețea. Rețeta specialiștilor

Nu doar dragostea trece prin stomac, ci și tinerețea. Tot mai multe studii arată faptul că anumite fructe și legume, consumate regulat, pot avea efecte anti-îmbătrânire.

Invitat la Medika TV pentru a vorbi despre cum putem preveni procesul de îmbătrânire, dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontologie, a vorbit despre alimentele care ne pot menține tinerețea.

Rețeta medicului Adrian Stănescu are la bază fructe și legume bogate în antioxidanți cu efect anti-ageing.

„Este importantă o dietă bogată în antioxidanți și nutrienți esențiali. Vitamina B3 ajută foarte mult în procesul de întârziere a îmbătrânirii. Peștele, carnea de pui sau avocado conțin astfel de substanțe cu rol în încetinirea procesului de îmbătrânire” a precizat dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontologie.

Pe lângă alimentație, specialiștii susțin faptul că mișcarea joacă de asemenea un rol important în menținerea unei stări de bine și poate preveni îmbătrânirea.

„Exercițiile fizice trebuie făcute cu regularitate. Nu este nevoie să petrecem ore întregi la sala de fitness. Este important ca măcar 20 de minute pe zi să ne mișcăm, fie la sală, fie în mediul nostru de viață” mai spune dr. Adrian Stănescu.

Categorii: Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
+