Cu fracturile și luxațiile la medic. Iată cum trebuie tratate corect 

 

Frecvente în perioadele sezonului rece, fracturile și luxațiile sunt probleme medicale care ne dau mari bătăi de cap. Dacă te confrunți cu ele, este bine să știi că ajutorul de urgență al medicilor aduce vindecarea mult mai repede. De asemenea, este nevoie și de recuperare, atunci când traumatismele sunt mai severe. 

„În cazul unei fracturi de exemplu, o imobilizăm gipsat. Dacă apare la nivelul umărului se poate imobiliza într-un bandaj sau orteză. Este un prim pas pe care îl face și pacientul când se lovește, ca să-i asigure un suport pentru a se susține mai ușor. De obicei se vindecă în 3 săptămâni într-un bandaj. Ortezele au avantajul că pot fi date jos. În fracturile complexe se poate interveni și chirurgical pentru a restabili anatomia osului”  a explicat dr. Claudiu Vîrban, medic ortoped, la Medika TV. 

În cazul luxațiilor utilizarea bandajelor care să fixeze zona lezată este eficientă. Pacientul însă va avea nevoie și de recuperare medicală pentru refacerea completă a mușchilor și articulațiilor. „Luxația se reduce nechirurgical, dacă este proaspătă și pacientul vine repede la camera de gardă. Într-o luxație de umăr se poate pune un bandaj pentru imobilizare ca în cazul fracturilor. Se stă aproximativ 2 săptămâni, apoi foarte importantă recuperarea. Trebuie întărită musculatura și ligamentele acelei articulații. Recuperarea este o etapă importantă și durează cam cât a durat și imobilizarea zonei unde s-a produs luxația” a mai spus dr. Claudiu Vîrban. 

Categorii: Medici de familie
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea