Mulți dintre noi depindem de energia pe care ne-o oferă cafeaua în fiecare dimineață. Consumat cu moderație, acest elixir care ne revigorează poate aduce beneficii pentru sănătate. Iată ce au descoperit specialiștii în legătură cu beneficiile pentru organism pe care cafeaua le are.
Profesorul Justin Stebbing, din cadrul catedrei de Științe în Biomedicină a Universității Anglia Ruskin, Marea Britanie, susține că este atunci când o consumăm cu moderație cafeaua poate menține sănătatea inimii și a creierului.
„Cafeaua conține câțiva nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Este nevoie doar de câteva înghițituri de cafea pentru a oferi corpului doza pentru o zi de Vitamina B, niacină, acid pantotenic, potasiu sau magneziu” susține prof. Justin Stebbing.
Totodată, cafeaua reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, substanțe care intră în compoziția fructelor și legumelor și care au capacitatea de a preveni îmbătrânirea celulelor.
Mai mult decât atât, cafeaua și-a dovedit capacitatea de a preveni anumite boli cronice și chiar boli ale creierului, putând să mențină calitatea vieții.
3 beneficii mai puțin cunoscute ale cafelei
Potrivit profesorului Stebiing, consumul moderat de cafea are capacitatea de a preveni și reduce riscul dezvoltării bolilor de inimă. „Studiile arată că o ceașcă de cafea pe zi poate reduce riscul de insuficiență cardiacă” susține prof. Stebbing.
Mai mult decât atât, cafeaua ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. „Cafeaua are capacitatea de a ajuta corpul să producă glucoză. Studiile profesorului Stebbing au arătat faptul că predispoziția pentru diabetul de tip 2 scade o dată cu consumul de cafea.
De asemenea, un alt beneficiu al consumului de cafea îl reprezintă faptul că poate oferi protecție pentru ficat. Este nevoie de o ceașcă de cafea pe zi pentru ca substanțele pe care le conține să asigure buna funcționare a enzimelor din ficat.
Prof. Stebbing mai arată faptul că datorită cafelei riscul de a dezvolta boli ale sistemului nervos, precum Parkinson, sau boli ale creierului, precum boala Alzheimer, se reduce semnificativ.